Администрацията на президента Джо Байдън съобщи, че Съединените щати ще изпратят

...
Администрацията на президента Джо Байдън съобщи, че Съединените щати ще изпратят
Коментари Харесай

Джо Байдън готви нов пакет от $300 млн. военна помощ за Украйна

Администрацията на президента Джо Байдън заяви, че Съединените щати ще изпратят нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 300 млн. $, заяви " Ройтерс ".

Агенцията напомня, че това е първата сходна стъпка от месеци насам, защото спомагателните средства за Киев остават блокирани от републиканците в Конгреса.

Белият дом се пробва да откри способи да изпрати повече военна помощ поради обстановката на бойното поле в Украйна. 

Републиканските хардлайнери се опълчват на помощта за Киев.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че финансирането идва от непредвидени икономии на разноски по контракти с Пентагона и ще бъде употребявано за артилерийски снаряди и муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS).

" Тези муниции ще поддържат оръдията на Украйна в бойна подготвеност за прочут интервал, само че единствено за къс интервал ", призна Съливан пред кореспонденти, добавя news.bg. 

" Този пакет надалеч не е задоволителен, с цел да задоволи потребностите на Украйна на бойното поле, и няма да предотврати изчерпването на боеприпасите в Украйна ", сподели Съливан.

За новия пакет оръжия заяви за първи път " Ройтерс " по-рано във вторник.

Последното евакуиране на оръжия беше през декември 2023 година, когато средствата за попълване на запасите паднаха до нула.

Представители на Съединени американски щати също по този начин са разгледали разновидности за конфискуване на към 285 милиарда $ съветски активи, блокирани през 2022 година, и потребление на парите за възнаграждение на въоръжението за Украйна.

Съобщението бе направено в миг, когато президентът и министър-председателят на Полша се срещат с президента Джо Байдън в Белия дом по-късно във вторник, с цел да беседват за методите за усилване на поддръжката за Украйна.

Използването на върнатите средства за попълване на запасите отваря стеснен прозорец, който спешно да разреши изпращането на повече помощ от съществуващите ресурси, до момента в който администрацията на Байдън чака спомагателното финансиране да бъде признато от законодателите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР